Blogi

23. kesä, 2018

Pennut syntyivät hyvinkin yllättäen tänään aamupäivällä. Sara kertoi aamulla, että nyt on pieniä merkkejä, että jotain tapahtuu. Ajattelin, että äitinsä tavoin läähättelee päivän ja illalla sitten synnytetään.

Valmistauduin kotiseutumuseon juhannusjuhliin ja olin jo pukeissa kun Saralta tuli viesti viittä vaille ykstoista, että nyt läähättää ja tekee pesää. Pauloitin just kenkiä ja soitin Saralle kysyäkseni että miltä näyttää. Sovittiin, että käydään mennessä siellä tsekkaamassa tilanne. Viis minsaa ja Sara soitti uudelleen, että nyt jotain jo näkyy! Äkkiä menoksi. Perillä ehdin juuri istahtaa Daisyn viereen ja sitten ensimmäinen pentu jo syntyi!

Synnytys sujui hyvin. Lopputuloksena 2 narttua ja 4 urosta. Olen niin onnellinen tästä(kin) pentueesta ja innolla odotan millaisia ihanuuksia näistä kehittyy. Maskit ovat mielenkiintoiset ja väritykset ihanat. Yhdellä uriksella on merkki lapojen välissä sekä hännässä. Kuvia sitten myöhemmin lisää. Sanompahan vain, että en ole kyllä koskaan aiemmin yhtä juhlavissa tamineissa pentuja synnyttänyt, enkä kyllä vauvojakaan! Mutta juhlapäivänä juhlatunnelmissa, toivottavasti pentusten tulevaisuuskin on yhtä juhlaa 😉

Daisy and Findus got their puppies today. It all went very good, but fast, though. I was ready to go to the towns midsummer party and as I was putting my shoes on Sara, from Daisys home, called to me that now it happens. She had only half an hour before told me that some signs but not much yet! Well, in my traditional sámi gown fastly towards their home! As I sat next to Daisy the first puppy was born. There was 2 bitches and 4 males. I'm so happy of all these beautiful, nice masked and colored puppies ❤.

10. kesä, 2018

Pennuilla riittää hupia ulkona. Puppies having fun!

22. touko, 2018

Pennut alkavat tutustua ympäristöönsä!

7. touko, 2018

Olimme Daisyn kanssa hellustelureissussa Saksassa. Vierailimme Herbert ja Monican Häfelen luona Of Roman Hill kennelissä. Heidän kennelistähän meillä on Marsa. Marsaa hakiessamme ihastuimme heidän koiraansa Findukseen, olisin ottanut Finduksen mukaani samantien! 

Meillä oli aivan upea matka. Yllätyksiltäkään emme välttyneet... Daisyn cabinipaikka vaihtui matkustamiseen ruumassa, mutta tästäkin selvittiin ja Daisy tuntui mennen tullen iloiselta tästä matkustusmuutoksesta huolimatta. 

Majailimme Heidelbergissä, ihana vanha kaupunki jossa nähtävää riitti ja jonka ympäristössä oli mukava reissata. Ilmat olivat suotuisat ja kävelimme päivittäin 10-12km. Saksassa on niin mukava reissata koiran kanssa sillä lähes jokapaikkaan koirakin oli tervetullut!

Daisyn ja Finduksen treffit sujuivat lämpimissä merkeissä. Kaksikolla selkeästi synkkasi muutenkin kuin romanttisessa mielessä. Findus on todella miellyttävä uros luonteeltaan ja aivan upean näköinen!

http://www.ofromanhill.de/Willkommen%20bei%20Of%20Roman%20Hill.html

https://de.working-dog.com/breed/Akmeeliuksen-138177

We travelled to Germany to mate Akmeeliuksen Daisy Duck with Of Roman Hill Findus. We had absolutely amazing trip. It was so easy to go everywhere with a dog, You were always welcome. We had great time with Herbert and Monica Häfele, Thank You so much - Danke für die Gastfreundschaft! 

Daisy and Findus seemed to like each other and we hope to have puppies at week 25.